Tradities, bevolking en cultuur in Egypte

Egypte is een land dat veel kenmerkende tradities heeft. In de grote Egyptische steden leven veel verschillende culturen door elkaar en dankzij het kleurrijke verleden heeft dit diverse tradities met zich meegebracht. De tijd van de farao’s heeft onder andere een grote rol gespeeld en veel gewoonten uit die periode zijn tegenwoordig nog een onderdeel van de levenswijze van de Egyptenaren. De Egyptische bevolking staat bekend als enorm gastvrij tegenover toeristen en dit kan een van de redenen zijn waarom Egypte beschouwd wordt als de beste vakantiebestemming op korte afstand van Europa.

In Egypte heerst een woestijnklimaat en daardoor zijn er in dit gebied zoveel zonuren ook buiten de zomerperiode om. Er is het gehele jaar door weinig neerslag en ook tijdens de winter is het goed vertoeven op verschillende plekken in dit waanzinnige land. De hoofdstad is Caïro en telt bijna 7 miljoen inwoners. Per jaar valt er hier maar rond de 10 mm neerslag (regen) en dit is wat er hier in Nederland op een regenachtige dag valt. Egypte is niet alleen een mooie vakantiebestemming door het klimaat, maar ook de grote variëteit aan culturen, tradities en gastvrije bewoners maken dit land een plek waar je absoluut een keer in je leven geweest moet zijn.

Vakantie in Egypte | EgypteVakantie.info

Bevolking Egypte

Heel Egypte telt ongeveer 97 miljoen inwoners en het merendeel bestaat uit mensen van Oost Hamidische afkomst (90%). Daarnaast wonen er ook een aantal Nubiërs en Berberse nomaden in dit grote land met een omtrek van 1.010.000 km². De Nubiërs wonen voor een groot deel in nederzettingen nabij de Nijl en de Berbers verspreid over het hele land. De laatste jaren heeft er veel verstedelijking plaatsgevonden en daarom zijn de grote steden op het moment erg dichtbevolkt. In de grootste steden zoals Caïro, Gizeh en Alexandrië bedraagt de bevolkingsdichtheid wel 144.000 inwoners per vierkante kilometer en dit houdt in dat de bevolking erg dicht op elkaar leeft. De overheid probeert dit probleem te verhelpen door nieuwe steden te bouwen in de woestijn alleen heeft dit proces tijd nodig en zullen ze de komende jaren nog even geduld moeten hebben.

Hotel in Egypte | EgypteVakantie.info

Cultuur en de gewoonten

De Egyptenaren staan bekend als warme, vriendelijke en gastvrije mensen. Ze maken graag een praatje en staan er niet onwelwillend tegenover om hulp aan te bieden waar het nodig is. In toeristische gebieden komt het wel voor dat Egyptenaren opdringerig kunnen zijn, omdat er ook geld verdient moet worden en daarom proberen ze je vaak over te halen wat niet heel beleefd over kan komen. Stel dat je bij een toeristische plek iets wil kopen van een verkoper dan komt het vaak voor dat je tijdens het onderhandelen een kopje thee aangeboden wordt. Het is verstandig om dit dan niet te weigeren want dit kan als onbeleefd ervaren worden. Je bent achteraf niet verplicht tot het kopen van de producten dus dat is geen probleem. De beste manier om opdringerige verkopers ‘af te wimpelen’ is een simpele ‘no thank you’ te zeggen en door te lopen. Als je als stelletje in Egypte op vakantie bent dan is het niet gewenst om heel intiem op straat te doen. Dit past niet in de Egyptische cultuur en dit zul je Egyptenaren zelf ook niet vaak zien doen. Hou er ook rekening mee dat men in Egypte niet zo direct is zoals wij in Europa zijn. Er heerst een meer relaxe, laidback levensstijl en men is er niet zo gehaast zoals wij zelf zijn. Voordat je op vakantie naar dit mooie land gaat is het slim om een aantal woordjes van de taal te leren. Dit wordt zeer gewaardeerd en kan goed van pas komen. Stel je open voor de Egyptenaren en de bevolking zal ervoor zorgen dat je tijdens je verblijf in Egypte niets tekort zal komen. Bekijk de vakanties op EgypteVakantie.info!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comment 1

Geef Commentaar