Top 5 bezienswaardigheden tijdens je vakantie in Egypte

Egypte is de thuisbasis van enkele van de meest beroemde toeristische bestemmingen in de wereld, en is ook de site van enkele van de oudste en meest opvallende voorbeelden van menselijke samenleving en beschaving. Er zijn Egyptische exposities in musea over de hele wereld, maar ze zijn niets vergeleken met de verbazingwekkende schoonheid van het dichtbij komen van het Gizeh-piramidencomplex, of het legendarische graf van koning Toetanchamon in eigen persoon. Van het verkennen van koraalriffen en scheepswrakken in Ras Mohammed National Park, het berijden van een kameel naar de top van de berg Sinaï, of ’s ochtends wakker worden om de zingende stenen van de Kolossen van Memnon te horen, de wonderen van Egypte zijn bijna eindeloos. In dit artikel vind je de top 5 bezienswaardigheden van EgypteVakantie.info!

Vallei der Koningen en Koninginnen in Luxor

De Vallei der Koningen is een immense necropolis, gesneden uit de rots van de woestijn, gebouwd om te dienen als de graven van de Egyptische farao’s van het Nieuwe Rijk. Gedurende bijna 500 jaar, tussen 1150 voor Christus en 1070 voor Christus, werd deze site gebruikt als de laatste rustplaats van beroemde Egyptische heersers zoals Hatshepsut, verschillende farao’s van de Ramses-linie en Toetanchamon. De reis naar de Vallei der Koningen is lang en heet en de graven zijn vaak roterend toegankelijk voor het publiek, zodat anderen kunnen worden hersteld, omdat eeuwen van overstroming, erosie en plundering hen behoorlijk hebben beschadigd. Maar een bezoek aan de Vallei der Koningen is niettemin indrukwekkend, en een wandeling langs deze donkere en oude gangen is er een die u niet mag missen.

Net als de Vallei der Koningen bevindt de Vallei der Koninginnen zich in een woestijnvallei en bevat ongeveer 90 bekende graven die behoren tot de koninginnen van het Nieuwe Rijk, evenals prinsen en functionarissen met een hoge sociale of politieke status. Deze mensen werden hier al in 1550 voor Christus begraven en na eeuwen van gebruik begon de site ook te worden gebruikt voor rituele dierlijke begrafenissen. Net als veel van de schatten van Egypte, is de Vallei der Koninginnen de afgelopen eeuwen het slachtoffer geweest van diefstal en vandalisme, maar niettemin zijn veel van deze graven, zoals het graf van koningin Nefertari, bekend als enkele van de mooiste voorbeelden

Mummificatie museum in Luxor

Egyptische mummificatie was een begrafenisproces waarbij de organen van de doden werden verwijderd en het lichaam werd omwikkeld met stroken linnen doek. Het proces werd gedaan om het pad naar het hiernamaals voor de oude Egyptenaren te verlichten, maar had ook het secundaire effect van het bewaren van de doden met verbluffend succes, waardoor wetenschappers en historici heel veel kunnen onderscheiden van de levens van deze oude mensen. In het Mummification Museum in Luxor City kunnen bezoekers zowel menselijke als dierlijke mummies zien, gereedschappen die worden gebruikt voor het proces van het mummificeren van de doden, en zelfs sommige items die gewoonlijk bij de doden zijn begraven. Dit leuke museum in Luxor moet je absoluut bezoeken tijdens je vakantie in Egypte!

afbeelding Xperience Seabreeze

Rivier de Nijl

De rivier de Nijl stroomt meer dan 4.000 mijl door Afrika naar het noorden en is aan zijn oevers het meest groene en vruchtbare land van het hele continent. Het voorziet al duizenden jaren water voor mensen en gewassen in Egypte en is onverbiddelijk verweven met de Egyptische geschiedenis. Veel grote Egyptische steden liggen langs de Nijl, zoals Luxor, Memphis en Cairo, en terwijl een bezoek aan een van deze een kijkje zal nemen in de stromende wateren van deze beroemde rivier, is het misschien het best te zien vanaf een riviercruise. Of het nu op een moderne cruiseschip of een historisch stoomschip is, bezoekers van Egypte kunnen de Nijl, en veel van de oude steden die op haar oevers liggen, vanaf deze cruises zien, die hen langs enkele mooie haltes zullen brengen, zoals de Piramides van Giza of de Tempel van Luxor.

Ras Mohammed nationaal park

Met zijn helderblauwe wateren vol met vissen, dolfijnen, haaien en koraalriffen is Ras Mohammed National Park een van de beste bestemmingen ter wereld voor duikers. Ras Mohammed National Park, dat bijna 200 vierkante kilometer land en zee beslaat aan de kust van de Rode Zee, ontleent zijn naam aan de iconische kliffen in het park, die vanuit bepaalde hoeken lijken op het profiel van een man. Van wandelen tot duiken en snorkelen, er is voor elk wat wils in dit prachtige park, waar je kunt genieten van de gewone waarnemingen van bijna alle 1000 soorten vissen van de Rode Zee in het park. Duikers kunnen haaien, anemonen, grotten en zelfs scheepswrakken onder het verbluffend heldere water spotten. Het park moet je zeker een bezoekje brengen als je in de omgeving bent.

Caïro Toren

De Caïro toren bevindt zich in de wijk Zamalek, waar het een indrukwekkende 187 meter de lucht in steekt. Deze prachtige granieten toren is gebouwd om op een lotusplant te lijken, dezelfde plant die de oude Egyptenaren papyrus maakten, en vanwege het patroon op het afgeronde gezicht heeft het de bijnaam “Nasser’s Pineapple” gekregen. Vanaf het observatiedek aan de bovenkant, of vanuit de ramen van een van de twee restaurants, kunnen bezoekers van de Cairo Tower een werkelijk adembenemend uitzicht krijgen over Caïro, de piramides van Gizeh en de rivier de Nijl. De toren kan erg druk worden, omdat er maar een kleine lift is, maar het beste uitzicht vanaf de Caïro-toren is in de late ochtend of in de late namiddag, wanneer de lucht het helderst is.

Deze vijf bezienswaardigheden in Egypte zijn de moeite waarde om te bezichtigen tijdens je vakantie in Egypte! Deze onbekende toppers zijn wat minder bekend dan de standaard bezienswaardigheden, maar zeker net zo leuk!

Geef Commentaar