6 Opties voor je vakantie in Egypte 2019

Heb je al je zomervakantie gepland? De zomer in Egypte is zeer heet en droog, en ongetwijfeld is ieder van ons zich bewust van dit feit. Wanneer je op vakantie gaat naar dit land dan moet je hier rekening mee houden. Gelukkig zijn er ook voldoende opties om te genieten van het weer bijvoorbeeld op het strand van Sahl Hasheesh. Als je de zon wil vermijden dan kun je een tour boeken naar musea in Caïro. In dit artikel geven wij je nog een aantal andere opties voor een leuke vakantie in Egypte.

afbeelding Titanic Beach

1. Koel af bij Sahl Hasheesh

Van de afgelopen paar jaar is Sahl Hasheesh uitgegroeid tot een favoriete locatie voor een ontspannen zomervakantie in Egypte, evenals een van de hotspots op het nachtleven aan de Rode Zee. Sahl Hasheesh ligt op 20 minuten rijden van Hurghada. De locatie omvat verschillende hotels met premium faciliteiten, zoals Oberoi Sahl Hasheesh, Tropitel Sahl Hasheesh en Premier Romance Hotel. Met een charmante zee scene, je kleurtje verven op de zonovergoten oevers, wateractiviteiten, private fine-dining plekken, onverbiddelijke DJ strandfeesten, en nog veel meer, moet je niet wachten om je koffers in te pakken en je tijd hier door te brengen. Deze plek heeft voor elk wat wils.

2. Zomervakantie naar Alexandrië

Een prachtige stad gezegend met een zee-betovering! Alexandrië zou zijn gesticht door Alexander de Grote en was het huis van Cleopatra. Omdat Alexandrië aan de noordkust van Egypte ligt, profiteert het zwoele zomerseizoen van de zeebries. Het heeft een constant vochtig klimaat, bovendien zijn de zomers vochtig te midden van de dag en kunnen ze uitzonderlijk broeierig zijn, toch is de zeebries enorm veel hulp. Talloze Egyptenaren gaan in het zomerseizoen op reis in Alexandrië om weg te blijven van de warmte van Caïro en omringende gebieden.

3. Scuba Diving in Egypte

De Rode Zee wordt verondersteld een van de zeven wonderen van de onderzeese wereld te zijn, die meer dan 1.000 soorten ongewervelde dieren en meer dan 200 soorten harde en zachte kleurrijke koralen veiligstellen. De diversiteit van de Rode Zee riffen geeft aan dat iedereen zal genieten van iets onder de zee – ofwel word je geïnspireerd door de moeilijk te vinden macrespecies of het levendige rif.
In de zomer bereikt de waterwarmte in de zuidelijke Rode Zee gemiddeld 86 ° F / 30 ° C. Daarom is het waarschijnlijk om veel duiken te plannen zonder te worden bevroren en te ontspannen van de zomerse hittegolven. Variërend van het meer afgelegen zuiden, Sharm El Sheikh, Marsa Alam en Hurghada tot het noorden, dit zijn de meest toonaangevende duikplekken in de regio. Waar je ook heen wilt, het is een perfecte keuze om de zomer in Egypte te waarderen.

Lastminute reisjes

4. Leuke tijd in Hurghada

Er zijn heel veel avonturen in Egypte waar je aan mee kunt doen, het lijkt misschien heel verrassend, toch? De stad Hurghada is het meest beroemd onder de kusten van de Rode Zee, die veel leuke activiteiten biedt in Egypte. De betoverende scène hier, in totaal met kristalhelder water, koraalriffen en zandstranden, is een ideale plek om te zwemmen en te duiken (zoals hierboven gezegd). Wij zijn ook van mening dat uw uitstapje niet af is zonder een bezoek aan het Grand Aquarium in Hurghada.

5. Khan El Halili bazaar in Caïro  bezoeken

Deze markt in Caïro is belast met kraampjes, eten, mensen en aanzienlijk meer. Bezoek de bazaar Khan El Khalili om zelf een handwerk te kopen of een souvenir voor uw geliefden thuis. Houd gewoon je roving-spel aan en plan hard te worstelen. De markt is beroemd om kleding, specerijen, shisha-pijpen, traditioneel zilver, gouden sieraden, parfums en lederen producten. De producten zijn van topkwaliteit en dat is ook de reden waarom deze bazaar zo lang heeft geduurd.

6. Egyptisch museum in Caïro

Een bezoek aan het Egyptisch museum in Caïro is een goede optie om binnen te blijven en de zomerse hittegolven te verslaan. Uw gids toont u de belangrijkste collecties in het museum – met meer dan een kwart miljoen oudheden. Laat uw gids ook kennis maken met de kenmerken van de Romeinse collecties. De meest opmerkelijke verzameling bestaat uit de schatten die onder de grond zijn onthuld bij het graf van koning Toetanchamon – het is de fascinatie van de sterren hier. Loof de gouden doodsluier van Toetanchamon, kisten en strijdwagen; zie eeuwenoude mummies van Egyptische heersers, evenals andere faraonische decoraties en dingen waar je gids hun geschiedenis over vertelt. Met een groot aantal antiek dat te zien is, geloof me, een bezoek aan het Egyptische museum in Caïro zal een opmerkelijke rondleiding zijn .

Geef Commentaar